Terroristák öltek meg egy japán orvost és segítőit Afganisztánban

Terrorista támadás érte szerdán Afganisztánban egy japán segélyszervezet egyik autóját, és a benne utazó hat embert - egy japán orvost és öt helyi alkalmazottat - megölték - közölte több hivatalos forrás.

Peace Medical Service (PMS) segélyszervezet autója az ország keleti részén lévő Nangarhar tartomány székhelyére, Dzsalálábádba tartott, amikor ismeretlen fegyveresek rátámadtak.

Az autóban Nakamura Tecu japán orvos és a szervezet öt helyi alkalmazottja utazott. Négy helyi alkalmazott azonnal meghalt, az ötödik és az orvos súlyosan megsebesült, a dzsalalábádi kórházba szállították őket.

Mindkét sebesültet megműtötték, majd Nakamurát helikopterrel el akarták szállítani a Kabulhoz közeli bagrami katonai kórházba további műtét céljából, de még felszállás előtt életét vesztette. Belehalt sebesülésébe a megműtött alkalmazott is. Az esetről a tartományi kormányzó szóvivője és a dzsalálábádi kórház tájékoztatta a hírügynökségeket.

Nakamura Tecu a PMS alapítója és vezetője volt 2008 óta Afganisztánban. Azután kezdte el tevékenységét, hogy egy másik japán orvost, Ito Kazuját lázadók elrabolták és meggyilkolták az országban.

A támadás elkövetőjeként egyelőre nem jelentkezett egyetlen szervezet sem. A kormányellenes tálibok közölték, hogy nem a tettes nem közülük való. Két héten belül ez már a második támadás volt Afganisztánban segélyszervezeti alkalmazottak ellen.Forrás: https://www.origo.hu/nagyvilag/20191204-tamadas-erte-egy-japan-segelyszervezet-egyik-autojat-afganisztanban-tobben-meghaltak.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja