Sokkoló tragédia: tüzet nyitottak egy képviselő autójára Kijevben: 3 éves kisfiát lőhették agyon

A lövöldözésben egy gyerek vesztette életét /Illusztráció: Pexels

A lövöldözésben egy gyerek vesztette életét /Illusztráció: Pexels

Ismeretlen fegyveresek támadtak egy Kijev megyei gépviselő autójára vasárnap este az ukrán főváros központjában. Egy rendőrségi informátor elmondása szerint a lövöldözésben a képviselőnek az autóban utazó hároméves kisfia meghalt – írja az Index.

A forrás szerint a meglőtt autót Vjacseszlav Szobolev üzletember vezette. Az ország belügyminisztériuma ugyanakkor nem nevesítette a gépjármű utasait, közleményükben annyi áll, hogy a lövések egy gyereket találtak el, aki kórházba szállítás után életét vesztette.

Az üzletember elleni támadás indítékai egyelőre nem ismertek. Kijevben nem ez az első lövöldözés a nyílt utcán, amelynek során ismert személyekre támadtak a 2014-es orosz–ukrán konfliktus óta.

Három éve, 2016-ban egy autóba rejtett bombával gyilkoltak meg Kijevben egy fehérorosz újságírót, Pavel Seremet, aki nyíltan bírálta hazája vezetését, illetve jó barátságban volt az ellenzéki vezető Borisz Nyemcovval.

 
 

 Forrás: https://www.blikk.hu/aktualis/krimi/tuzet-nyitottak-a-kepviselo-autojara-kijevben-a-3-eves-kisfiat-lohettek-agyon/8rvhd66

Blikk

A Petrényi Család Honlapja