Egy mecset felrobbantására készülő szélsőjobboldaliakat tartóztattak le Sienában

Letartóztatták egy szélsőjobboldali csoport két tagját, tíz másik ellen pedig nyomozást indítottak az olaszországi Sienában. A hatóságok közlése szerint a csoport egy mecset felrobbantására készült a várostól 25 kilométerre levő Colle di Val d'Elsában.

Colle di Val d'Elsa városa, itt akartak felrobbantani egy mecsetet olasz szélsőjobboldaliak.Fotó: Eugenio Marongiu/Cultura Creative

A hivatalos tájékoztatás szerint a csoport 12 tagja ellen lőfegyverrel való visszaélés és illegális szervezkedés gyanújával nyomoznak. A firenzei és a sienai rendőrség különleges egységei több házkutatást is tartottak, ennek során irodákban, lakásokban és raktárakban lőfegyvereket, valamint robbanóanyagot foglaltak le.

A lefoglalt tárgyak között második világháborús relikviák - náci sapkák, horogkeresztes és fasiszta zászlók - is előkerültek.

A nyomozás eddigi adatai szerint a csoport tagjai egy gázvezeték megrongálásával akarták felrobbantani a mecsetet. Végül elálltak a tervüktől, mert attól tartottak, minden jel szerint joggal, hogy a rendőrök elkapnák őket.

"A szélsőségesség és a jobboldali terrorizmus valós veszélyt jelent, és elvárjuk mindenkitől, hogy fellépjen ellene" - írta az Olaszországi Iszlám Közösségek Szövetsége a közösségi médiában közzétett közleményében. (Via MTI)Forrás: https://444.hu/2019/11/13/egy-mecset-felrobbantasara-keszulo-szelsojobboldaliakat-tartoztattak-le-sienaban

444

A Petrényi Család Honlapja