Míg békésen aludtál, a Föld másik végén két merénylet is volt

Az egyik Afganisztánban, a másik Indonéziában.

 

Legkevesebb hét ember meghalt, hét másik megsebesült szerdán az afgán főváros, Kabul egyik negyedében történt terrorista merényletben – közölte a helyi belügyminisztérium szóvivője. Naszrat Rahimi Twitter-oldalára kitett tájékoztatása szerint egy öngyilkos merénylő robbanóanyaggal megrakott járművével nekihajtott egy páncélozott terepjárónak az út mentén a belügyminisztérium épületegyüttesének hátoldalában. A terepjáró valószínűleg rangos tisztviselőt szállított.

 
Fotó: AFP

A biztonsági erők lezárták a merénylet helyszínét. A területet sűrű, fekete füst lepte el. A hatalmas robbanásban megrongálódtak a közeli épületek, közte számos üzlet, valamint több jármű. Egyelőre egy szervezet sem vállalta a terrortámadás elkövetésének felelősségét.

Indonéziában pedig egy öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a Szumátra szigetén fekvő Medan városának rendőrkapitányságánál szerdán, több rendőr megsebesült, de csak a támadó vesztette életét – jelentette a helyi sajtó. Tatan Dirsan Atmaja észak-szumátrai rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy robbanás történt, és valószínűleg öngyilkos merénylő hajtott végre támadást helyi idő szerint 8 óra 40 perckor.

 


Forrás: https://888.hu/amerika-london-parizs/mig-bekesen-aludtal-a-fold-masik-vegen-ket-merenylet-is-volt-4214175/

888.hu

A Petrényi Család Honlapja