Megtámadtak egy bányászkonvojt Burkina Fasóban, sok a halott

Legalább harminchét civil halt meg és több mint hatvanan megsebesültek Burkina Faso keleti részében egy bányászkonvojt ért támadásban szerdán.

Burkina Fasoban ismeretlen fegyveresek a SEMAFO vállalat Fada és Boungou nevű bányái közötti úton csaptak le egy bányászkonvojra, Boungou településtől mintegy 40 kilométerre.

Az aranybányákat üzemeltető kanadai SEMAFO bányásztársaság közleménye szerint a katonai személyzettel kísért konvoj öt buszból állt, amelyeken a SEMAFO helyi alkalmazottai, szerződéses munkatársai és beszállítói utaztak.

A Boungou településen működő bánya területe biztonságos, a kitermelés zavartalanul folyik.

A SEMAFO egyben részvétét nyilvánította az áldozatok hozzátartozóinak és támogatásáról biztosította a nyugat-afrikai ország biztonsági erőit.

Az ENSZ szerint Burkina Faso a világ tíz legszegényebb országa közé tartozik. A nyugat-afrikai állam északi, Malival és Nigerrel határos szegletében iszlamista szélsőségesek vetették meg a lábukat, és rendszeresen indítanak portyákat a polgári lakosság ellen.Forrás: https://www.origo.hu/nagyvilag/20191106-sokan-meghaltak-egy-banyaszkonvojt-ert-tamadasban-burkina-fasoban.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja