Belháború a Jobbikban: Sneider és Varga-Damm sem hajlandó lemondani

A pártvezetés felszólítása ellenére nem adja vissza országgyűlési képviselői mandátumát a jobbikos Varga-Damm Andrea, ezt csütörtökön jelentette be közösségi oldalán.

Azt írja: az elmúlt 24 órában megismerte a párt tagságának és támogatóinak álláspontját a kérdésben, és mintegy 1200 üzenet, levél, telefonhívás alapján, "vagyis az aktív tagság jelentős része kérésének eleget téve", döntött úgy, hogy "nem hagyja cserben" sem a Jobbik közösségét, sem az őt támogató polgárokat.

Szerda este jelentette be a pártvezetés, hogy 24 órát ad a képviselőnek a lemondásra, jelezve, ha a felszólításnak ez idő alatt nem tesz eleget, kezdeményezik kizárását a frakcióból.

Varga-Damm AndreaForrás: Ripost

Indoklásuk szerint a Jobbik képviselői a téma felelősének, a honvédelmi és rendvédelmi bizottság alelnökének, Varga-Damm Andreának a javaslata alapján szavazták meg "az állami megfigyelőrendszerről szóló salátatörvényt", holott megfelelő tájékoztatás és előkészítés esetén a párt sohasem adta volna a nevét egy ilyen javaslat elfogadásához. A törvény egyébként azt segíti, hogy a hatóságok eredményesen tudjanak fellépni a kibertámadások ellen.

Ezzel kapcsolatban Varga-Damm Andrea úgy fogalmaz bejegyzésében: valóban ő volt a kérdéses előterjesztés témafelelőse a Jobbikban, ő ebben a minőségében és szakpolitikusként tett ajánlást a kérdésben, s ezért vállalja a felelősséget,

A frakcióvezetésnek volt bőven ideje arra, hogy ezt a törvényjavaslatot áttanulmányozza mind a kiosztás előtt, mind azt követően. Mindezek tudatában a frakcióvezetés meghozta a politikai döntést is, mely az ő szakmai ajánlásával egybehangzó volt - jegyzi meg.

Miután a Jobbik megszavazta a javaslatot, a baloldalon hatalmas hisztéria kezdődött, a Jobbik pedig már kedden meghunyászkodott és bocsánatot kért, gyakorlatilag azért, mert véletlenül nem vettek részt Gyurcsányék hisztériakeltésében. 

Kovács Rajmund, a veszprémi Jobbik-szervezet elnöke pedig gyorsan nyilvánvalóvá tette, hogyha Varga-Damm Andreának mennie kell, akkor az egész helyi szervezetük követi őt.

Ezt megelőzően Sneider Tamás korábbi elnököt hívták vissza az országgyűlési alelnöki posztról, Jakab Péter elődje ugyanakkor, Varga-Damm Andreához hasonlóan ezt visszautasította.Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20200521-varga-damm-andrea-nem-adja-vissza-kepviseloi-mandatumat.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja