Donald Trump megemlékezett a berlini fal lebontásáról is

A berlini fal lebontására is emlékezett Donald Trump amerikai elnök a kommunizmus áldozatainak emléknapján kiadott üzenetében.

Donald Trump amerikai elnök hangsúlyozta, hogy a kommunizmus áldozatainak emléknapján arra a több mint százmillió emberre emlékezünk, aki a kommunista elnyomás következtében halt meg. Kiemelte, hogy az idei emléknap egybeesik a berlini fal lebontásának 30. évfordulójával.

1989. november 9-én eltökélt férfiak és nők nagy jelentőségű tettekkel váltották valóra Ronald Reagan nagyhatású szavait, lebontották az önkényuralom jelképét és üzenetet küldtek az egész világnak arról, hogy a demokrácia és a jogállam mindig győzedelmeskedik az elnyomás és a zsarnokság fölött

– írta az amerikai elnök.

A berlini fal a kelet-nyugati szembenállás szimbóluma voltForrás: Origo

Az Egyesült Államok elnöke az emberi jogok szempontjából mérföldkőnek nevezte a 30 évvel ezelőtti történéseket. Eltökéltek vagyunk, hogy szövetségeseinkkel és partnereinkkel a jövőben is biztosítsuk, hogy a szabadság lángja továbbra is a reménység és a lehetőségek vezérlő fénysugara lehessen az egész világ számára – szögezte le Trump.

A kommunizmus áldozatai előtt tisztelgő emléknapot Donald Trump 2017-ben, a bolsevik forradalom oroszországi győzelmének 100. évfordulóján elnöki nyilatkozatban hirdette ki.Forrás: https://www.origo.hu/nagyvilag/20191107-a-berlini-fal-lebontasara-is-emlekezett-donald-trump-a-kommunizmus-aldozatainak-emleknapjan.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja