Betörtek egy nyugdíjas nő házába, magukkal vitték a férje hamvait is

Kis híján sokkot kapott egy idős asszony, aki halottak napján hazatért egy néhánynapos utazásról, és felfeszítve találta lakásának ajtaját. Igazán csak akkor ijedt meg, amikor észrevette, hogy eltűnt egy kis zöld doboza, amelyben a férje hamvait tárolta. Az asszony biztos benne, hogy a betörők vitték el a dobozkát. Mivel a szomszédok azt állítják, hogy semmit nem tudnak a dologról, az asszony arra  gyanakszik, hogy a tolvaj köztülük való.

A 76 éves asszony október 24-én elutazott, és csak Halloweenkor tért vissza, hogy cukorkát osszon a szomszéd gyerekeknek, az ottani szokás szerint. Ekkor észrevette, hogy a

ház ajtaját valaki berúgta, és betört a lakásba. 

Több értékes ékszere, de még az eskövői fényképei is eltűntek, de igazán akkor esett kétségbe, amikor nem találta a helyén azt a pici, zöld dobozkát, amelyben férje, Michael Liposky hamvait tárolta.

A férfi 2011-ben halt meg.

Aki belenézett, biztosan rájött, hogy nem ékszer van benne. Simán láthatta, hogy ezek valakinek a hamvai, egy háziállaté, vagy egy családtagé. Úgyhogy igazán visszahozhatná. Amit tesz, az halottgyalázás, ezzel teljesen lerombolja gyászoló nagynéném érzéseit. Hogy képes valaki magánál tartani másnak a hamvait?"

- nyilatkozta felháborodva Jamie Stratton, Liz Liposky unokahúga.

A szomszédokat hiába faggatták az esetről, mindnyájan azt állították, hogy semmi gyanúsat nem láttak, és nem is hallottak az asszony távolléte alatt. Így már arra is gyanakodni kezdtük, hogy közülük való a fosztogató.

Az asszony unokahúga hozzátette, hogy nagynénje és férje majdnem ötven évig éltek együtt, mielőtt a férfi meghalt. Fiatal korukban a haditengerészetnél szolgáltak, és évtizedek óta éltek abban a kétszintes családi házban, ahová most betörtek - írja a Foxnews.com.Forrás: https://www.origo.hu/nagyvilag/20191107-ekszereket-eskuvoi-fotokat-de-meg-a-ferjenek-a-hamvait-is-elloptak-egy-idos-notol-a-betorok.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja