Piroson hajtott át egy vonat, több vonat is késett emiatt Kelenföldnél

A hétfői napon reggel Kelenföld és Nagytétény között csak egy vágányon közlekedhettek a vonatok, ezáltal a menetidő 10-15 perccel megnőtt. Ennek oka, hogy egy vonat pár métterrel ugyan, de átment a tilos jelzésen. A vizsgálatot mostanra befejezték, újra mindkét vágányon közlekednek a vonatok, a menetrend fokozatosan áll helyre - írja a Mávinform Facebook-oldalán.

Hétfő reggel 8:10-kor a Martonvásárról a Déli pályaudvarra tartó 4627-es számú, Z30-as jelzésű vonat Kelenföldi állomás tilos jelzést adó bejárati jelzőjét három méterrel túlhaladva állt meg.

IllusztrációForrás: Ildiko Fulop

Balesetveszélyes helyzet nem alakult ki, ennek ellenére az ilyenkor szokásos hatósági vizsgálatot megtartották, melynek befejejeztével 75 perces késéssel indult tovább a személyvonat.

A vizsgálat más vonat közlekedésében nem okozott komolyabb gondot, illetve veszélynek sem voltak kitéve az utasok - olvasható a Mávinform bejegyzésében.Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20200113-kelenfold-es-nagyteteny-kozott-ujra-mindket-vaganyon-kozlekednek-a-vonatok.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja