Letartóztatták a fiút, aki a kaposvári gyerekotthonban véresre verte társát - videó

Elrendelte a kaposvári Zita Gyermekotthonban történt bántalmazás egyik gyanúsítottjának letartóztatását a bíróság. A megalapozott gyanú szerint a 17 éves fiú decemberben szórakozásból többször megütötte, és megrúgta az egyik társát. Az egyik verésről videó is készült, ami később felkerült az internetre.

A fiú, miután a felvételt sokan megnézték, és az ügyből nagy felháborodás lett, megszökött. A rendőrök azonban rövid időn belül elfogták, és aljas indokból, folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértés és minősített személyi szabadság megsértése miatt őrizetbe vették. A felvételen azt is hallani lehet, hogy aki a videót készíti, az egészen jól szórakozik, sőt biztatja is ismerősét, hogy verje tovább a társát. Ezért a nyomozók őt is gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben.

A rendőrök ahogy megtudták, hogy mi történt, 

soron kívüli eljárást rendeltek el, és azonnal megkezdték a vizsgálatot. 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Fülöp Attila, a minisztérium szociális ügyekért felelős államtitkára belső vizsgálatot indított a Zita Speciális Gyermekotthonban történt esettel kapcsolatban.

Az államtitkár - akinek pénteken jutott tudomására a közösségi médiában a bántalmazásról megjelent felvétel - tájékoztatást kért a megvert gyerek jelenlegi állapotáról, és vizsgálat lefolytatására utasította az intézményt fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság főigazgatóját.

Hangsúlyozták: 

a gyermekvédelemben is zéró tolerancia érvényes 

a bántalmazással szemben.Forrás: https://www.origo.hu/itthon/20200113-letartoztattak-a-fiut-aki-gyerekotthonban-veresre-verte-tarsat.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja